Rajzolj! Pályázz! Nyerj!

rajzpalyazat logoRajzold meg, hogy milyen szerinted a világ zenéje! Töltsd ki a nevezési lapodat és küldd el hozzánk rajzoddal! Ha szerencsés vagy értékes ajándékokat nyerhetsz, sőt műveddel az Országos Idegennyelvű Könyvtár decemberi tárlatán is részt vehetsz!

Pályázati feltételek megtekintéséhez kattint az alábbi gombra!

 


A világ zenéje

„Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány rajzpályázata fiataloknak

A zene világunkban az egyik legszebb kommunikációs eszköz. Mindenki érti és átérzi, attól függetlenül, hogy ki-hol született és él. A zene egyetemes nyelv, és a világ különböző zenéit akár nyelvjárásoknak is tekinthetjük. Pályázatunk célja, hogy ünnepeljük a zenét, és lehetőséged legyen megismerni az Országos Idegennyelvű Könyvtárat és Zeneműtárát. Szeretnénk, ha kifejeznéd rajzodon keresztül, hogy mit jelent neked a zene, a világ zenéje, hogyan látod és szeretnéd láttatni a gondolataidat, az élményeidet, a véleményedet róla. Mutasd meg, ami láthatatlan!

 

1. Mivel pályázhatsz?

 Pályázni személyenként 1 darab saját munkával lehet. Rajzod mellé a kitöltött nevezési lapodat is csatolnod kell! Aláírt és kitöltött nevezési lap nélkül a pályázat nem érvényes!

Bármit lerajzolhatsz, ami a zenével kapcsolatos!


2. Milyen technikával indulhatsz a rajzpályázaton?

Technikai megkötés nincs, te magad választhatod ki mivel dolgozol. Rajzolhatsz, festhetsz, számítógéppel is megszerkesztheted a munkádat. A fő, hogy a saját eredeti munkád legyen!

A rajzodat max. A/3 méretben készítsd el. Számítógépes grafikát kinyomtatva kérünk leadni!


3. Kik vehetnek részt a pályázaton?

Ha már betöltötted a 14-et, de még nem érted el a 19 éves kort, pályázhatsz! Ha még nem töltötted be a 18 éves kort, akkor szülői, vagy gondviselői hozzájárulást kell csatolnod a pályázatodhoz!

Kik nem pályázhatnak?

– „Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány tagjai és hozzátartozói

– Országos Idegennyelvű Könyvtár alkalmazottai és hozzátartozói

– a pályázat hivatalos támogatói és hozzátartozói

A részvételhez ne felejtsd el kitölteni a nevezési lapot itt vagy az OIK honlapján!


4. Pályázati feltételek

Minden pályázó kizárólag 1 db saját eredeti alkotásával pályázhat. A Pályázathoz csatolni kell a kitöltött és aláírt nevezési lapot is! Enélkül a pályázatod érvénytelenné válik, és nem kaphatsz díjat.

Pályamunkád beadásával egyben kijelented, hogy az a saját alkotásod, továbbá felelősséget vállalsz azért, hogy az általad benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát. Ha a díjátadást követően válik ismertté, hogy nem saját művedet adtad be, akkor köteles vagy a díjat visszaszolgáltatni.

A pályázatra csak olyan alkotást nevezhetsz be, amellyel más, hasonló jellegű versenyen még nem szerepeltél.


5. Meddig és hogyan küldheted be a munkádat?

Rajzodat 2015. október 30-ig küldheted be.

Személyesen az Országos Idegennyelvű Könyvtárban (1056, Budapest, Molnár u. 11.) az „Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány nevére a portán, vagy a könyvtár Zeneműtárában adhatod le.

Postán is elküldheted a 1462 Budapest, Pf. 469. címre, „Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány nevére. Figyelj arra, hogy küldeményed október 30-ig beérkezzen!
A pályamű hátoldalán (vagy mellé csatolva) szerepeljenek az alábbi adatok: név, életkor, elérhetőségek (lakcím, telefonszám, e-mail cím), (esetleg) iskola neve és címe, osztály.

Ne felejtsd el csatolni a nevezési lapot is!


6. Eredményhirdetés

A pályázatok elbírálásánál a zsűri elsősorban az egyedi ötletet, az eredetiséget és a kreativitást értékeli majd.

A három legjobb pályamunkát díjjal jutalmazzuk!

A zsűri által kiválasztott művekből a „Hogy az idegen nyelv ne legyen idegen” Alapítvány az Országos Idegennyelvű Könyvtárban 2015. decemberében egész hónapos kiállítást rendez.

Eredményhirdetés és kiállításmegnyitó: 2015. december 2. 17 óra


7. Szerzői és felhasználói jogok

 A rajzod elkészítésével szerzői jogaid keletkeznek. A jogaid alapján a pályázatod benyújtásával hozzájárulsz (felhasználási engedélyt adsz) a kiírónak, hogy a Te neved feltüntetésével felhasználhatja a jelen pályázat, egy későbbi pályázat vagy későbbi kiállítás népszerűsítése során a művedet;

a művedet kiállítások, katalógusok, programfüzetek, internetes felületek, reklám, PR tevékenység, stb. során bemutathatja. A díjátadón rólad és/vagy a munkádról készült fotókat cikkekben megjelenítheti;

a pályaművedről készült reprodukciót (másolatot) akár könyv alakban, akár elektronikus formában többszörözhetjük, valamint megjelentethetjük. Ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot adsz, neved feltüntetése mellett. A fent megnevezett megjelenésekért külön díjazásra nem tarthatsz igényt;

az általad megadott elérhetőségeket adatbázisunkban regisztráljuk, azokat harmadik személynek csak a külön beleegyezéseddel adjuk ki.

A pályázatra beküldött művedet nem áll módunkban visszajuttatni, ezért előzetes egyeztetést követően 2016. január 1-től január 31-ig személyesen tudod átvenni az Országos Idegennyelvű Könyvtárban. Az át nem vett pályaművek megőrzéséért a későbbiekben felelősséget nem vállalunk.

A művek elkészítéséhez sok sikert és jó szórakozást kívánunk!

Támogatóink:

OIKLOGOY            CEWE

  Lemezkucko          BMC_300

 

AIBM_végleges         Kodaly_vegleges

 

Médiapartnerünk

palyazatok.org _logo